Gulasch från Grön Ko

Gulasch från Grön Ko. Foto: Øyvind Lund.
Gulasch från Grön Ko. Foto: Øyvind Lund.

Gulasch från Grön Ko

(4 portioner)

1 st hackad gul lök
1 stor klyfta hackad vitlök
1 dl tärnad röd paprika
2,5 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
0,5 msk hela kumminfrön
1,5 msk kalvfond
1 dl tärnade morötter
3 dl tärnad fast potatis
300 g nötfärs
3 tsk matolja
1 dl tärnad rotselleri
6,5 dl vatten
0,75 tsk spiskummin malen
2,5 tsk salt
0,75 tsk chilipulver
1 krm malen svartpeppar

Fräs lök, vitlök, kryddor och färs i oljan.
Tillsätt vatten och fond.
Tillsätt potatis och rotfrukter och tomatpuré.
Koka 30–40 min.
Tillsätt den tärnade paprikan och låt soppan koka upp.
Servera med gräddfil eller crème fraiche och gott bröd.

 

Det här receptet finns i en artikel i magasinet Livsstil Värmland #1.
Ladda ner Livsstil Värmland #1 som en PDF eller beställ den som tryckt version här.

Jobbmöjligheter

Ett nytt intressant jobb är en god anledning att flytta till Värmland. Det behövs många fler värmlänningar inom flera av länets branscher..

Personlig rådgivning

Vi vill ge dig värdefull information om hur det är att leva och bo i Värmland. Här hittar du länkar och annan nyttig information. Läs mer

#Skönavärmland

Det finns säkert något du tycker är extra skönt med Värmland. Ta en bild, lägg upp den på Instagram och tagga #skönavärmland. Sedan är det bara att njuta.

Läs mer