Konst i gammalt slakteri

Konstprojektet Tomma Rum har under det senaste decenniet hållit till på olika små orter runtom i Sverige några veckor under sommarmånaderna. I år är det Kils tur.
Konstprojektet Tomma Rum har under det senaste decenniet hållit till på olika små orter runtom i Sverige några veckor under sommarmånaderna. I år är det Kils tur.

Konst i gammalt slakteri

I år anordnas för tionde året i rad konstprojektet Tomma Rum, som under det senaste decenniet hållit till på olika små orter runtom i Sverige några veckor under sommarmånaderna. Detta år är det Kil som står på kartan för projektet som äger rum i det gamla slakteriet, där öde lokaler varje vecka genomgår en förvandling från puppa till fjäril.

Text: Linnéa Rogne Foto: Anna Nilsson, Cornelia Edvinsson

Modern konst är huvudgenren bland konstnärerna som ställer ut, och besökarna kommer antagligen att byta tankebanor både en och två gånger då de försöker sig på att tolka denna ovanliga konst. På lördagens utställning fick besökarna t.ex. bland mycket annat se ett bildkollage med foton av alpackor, en port inramad i mossa och även ett mycket annorlunda spel som innehöll en öronlös katt, en gäll flöjt samt en kostym.

Tomma Rum 2012. © Cornelia Edvinsson.

 

Konstprojektet tog sin början när Jennie Öberg 2003 bestämde sig för att bryta mot konstvärldens strikta regler. Hon startade då ett konstprojekt där människor fick möjlighet att vara fria och kreativa i tomma lokaler. Där kunde de göra installationer och använda ytan i rummen hur de ville, därav namnet Tomma Rum. Vidden av konstnärernas ursprung är stor, de flesta är från runtom i Sverige, medan andra kommer från Norden, Europa och övriga Världen.

Vem som helst oavsett ålder eller utbildning kan anmäla sig till projektet som konstnär, och ställa ut i någon av utställningarna som äger rum varje lördag till och med den 18 augusti. Så tag tillfället i (sl)akt att visa upp er konstnärliga talang och om ni mot all förmodan saknar sådan- besök i alla fall utställningen!

Jobbmöjligheter

Ett nytt intressant jobb är en god anledning att flytta till Värmland. Det behövs många fler värmlänningar inom flera av länets branscher..

Personlig rådgivning

Vi vill ge dig värdefull information om hur det är att leva och bo i Värmland. Här hittar du länkar och annan nyttig information. Läs mer

#Skönavärmland

Det finns säkert något du tycker är extra skönt med Värmland. Ta en bild, lägg upp den på Instagram och tagga #skönavärmland. Sedan är det bara att njuta.

Läs mer