Urban miljö och nära natur

Margareta Dahlström är professor och forskare i kulturgeografi vid Karlstads universitet.
Margareta Dahlström är professor och forskare i kulturgeografi vid Karlstads universitet.

Urban miljö och nära natur

Margareta Dahlström, professor och forskare i kulturgeografi vid Karlstads universitet. Flyttade till Karlstad vårvintern 2011.

TEXT: KATARINA AVERÅS  FOTO: BENJAMIN GOSS

– Jag lockades av att få vara med och bygga upp den mångvetenskapliga forskningen om regionala samhällsbyggen. Det är ett profilområde här och mitt i prick med mitt eget forskningsintresse. Vid Karlstads universitet finns också ett väl utvecklat samverkansarbete med andra aktörer i samhället som jag uppskattar.

– Så kallad grön tillväxt och grön ekonomi intresserar mig särskilt just nu – till exempel hur behoven av klimatanpassningar blir drivkrafter för innovation och regional utveckling.

– Här i Värmland finns både urban miljö och varierad natur på nära håll. Vi bor i lägenhet i Haga, en mysig stadsdel i centrala Karlstad. Och så har vi ett lantställe mindre än en timme bort i Hagfors kommun. Det är vårt tysta, vackra paradis med stor rymd över sjön och fälten, med skog och kullar i bakgrunden.

– Vi hade ingen anknytning till regionen innan vi flyttade hit, men kände oss välkomna som nyinflyttade och nybörjare på Värmland.

Taggar: 

Jobbmöjligheter

Ett nytt intressant jobb är en god anledning att flytta till Värmland. Det behövs många fler värmlänningar inom flera av länets branscher..

Personlig rådgivning

Vi vill ge dig värdefull information om hur det är att leva och bo i Värmland. Här hittar du länkar och annan nyttig information. Läs mer

#Skönavärmland

Det finns säkert något du tycker är extra skönt med Värmland. Ta en bild, lägg upp den på Instagram och tagga #skönavärmland. Sedan är det bara att njuta.

Läs mer