Arbete

Foto: Region Värmland/Øyvind Lund.
Foto: Region Värmland/Øyvind Lund.

Arbete

Jobben i Värmland finns i den traditionella basindustrin, i små och medelstora tjänsteföretag och inom kommuner och landsting. Järnmalmen gav oss stål- och verkstadsindustrin. Skogen är ursprunget till vårt massa- och pappersteknologiska näringsliv. Nya innovationer och teknikutveckling har dessutom gjort Värmland till ett center för IT- och telekomföretag.

Jobben finns också i en bred och växande besöksnäring. Turismen ger möjligheter för aktörer som erbjuder allt från boende och matupplevelser till aktiviteter och mötesplatser. Allt fler företag har också tagit fasta på den värmländska kultur- och berättartraditionen.

I Värmland samarbetar offentlighet, akademi och näringsliv för att skapa utveckling och tillväxt. Arbetssättet har kommit att kallas Värmlandsmodellen och fokuserar på affärsutveckling, forskning, entreprenörskap och kompetensförsörjning. Modellen har skapat uppmärksamhet och nyfikenhet, både i Sverige och på andra håll i världen.

Jobbmöjligheter

Ett nytt intressant jobb är en god anledning att flytta till Värmland. Det behövs många fler värmlänningar inom flera av länets branscher..

Personlig rådgivning

Vi vill ge dig värdefull information om hur det är att leva och bo i Värmland. Här hittar du länkar och annan nyttig information. Läs mer

#Skönavärmland

Det finns säkert något du tycker är extra skönt med Värmland. Ta en bild, lägg upp den på Instagram och tagga #skönavärmland. Sedan är det bara att njuta.

Läs mer

Värmlands
att-göra-lista

Värmlands att-göra-lista är ett av verktygen för att genomföra det vi gemensamt har kommit överens om i Värmlandsstrategin.

Läs mer