Fritid

Foto: Region Värmland/Johan Eklund.
Foto: Region Värmland/Johan Eklund.

Fritid

Att fylla sin fritid med aktiviteter av olika slag är enkelt här i Värmland. Föreningslivet är rikt – oavsett vad du är intresserad av finns många likasinnade. Kultur med musik, teater, bio, konst, dans, berättande i alla möjliga former. Idrott både för den som har höga ambitioner och för den som mest vill hålla igång för motionens skull.

Den värmländska naturen bjuder in till ett aktivt friluftsliv. Och gillar du båtliv finns tusentals sjöar, Klarälven och så naturligtvis Vänern med sin norra skärgård.

För ungdomar finns fritidsgårdar runt om i länet. I Karlstad är Uno, ungdomens hus, en levande och inspirerande mötesplats.

I Värmland är chansen stor att du träffar på en bra berättare. De har funnits här i alla tider och fört historien vidare med sin egen speciella kryddning. Uttrycken växlar – muntligt och skriftligt, sagovärldar och bister verklighet, poesi och teater, konsthantverk och på målarduk. Natur och byggnader ger rätt inramning.
Värmlands Museum med verksamhet på flera håll i länet, Wermland Opera, Västanå TeaterSelma Lagerlöfs minnesgård MårbackaKristinehamns konstmuseum och Rackstadmuseet i Arvika. Det är bara några exempel på intressanta och spännande platser och arrangemang att besöka om och om igen.
Det är enkelt att fylla fritiden med kulturupplevelser. Det handlar både om att bevara och ta del av det kulturarv som finns, och om det som är nyskapande och banbrytande.

På besöksnäringens egen hemsida www.visitvarmland.se hittar du massor av tips på sevärdheter, besöksmål och arrangemang.

Jobbmöjligheter

Ett nytt intressant jobb är en god anledning att flytta till Värmland. Det behövs många fler värmlänningar inom flera av länets branscher..

Personlig rådgivning

Vi vill ge dig värdefull information om hur det är att leva och bo i Värmland. Här hittar du länkar och annan nyttig information. Läs mer

#Skönavärmland

Det finns säkert något du tycker är extra skönt med Värmland. Ta en bild, lägg upp den på Instagram och tagga #skönavärmland. Sedan är det bara att njuta.

Läs mer

Värmlands
att-göra-lista

Värmlands att-göra-lista är ett av verktygen för att genomföra det vi gemensamt har kommit överens om i Värmlandsstrategin.

Läs mer